Werkwijze: veiligheid en vertrouwen

Relatietherapie een hele stap

Ik begrijp goed dat het lastig kan zijn problemen en/of intieme zaken met een vreemde te bespreken en dat het een hele stap kan zijn om relatietherapie te gaan doen.
Als je aan je relatie wilt werken is een gevoel van veiligheid en vertrouwen in de therapeut erg belangrijk.
Daarom begin ik altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin ik met jullie kijk of er een basis is om samen te werken.

Als blijkt dat EFT relatietherapie bij jullie hulpvraag of probleem past, èn jullie voelen je op je gemak en veilig bij mij als therapeut, dan kunnen we verder.

Het verloop van een traject

Als we na het kennismakingsgesprek doorgaan, plannen we vervolgafspraken. De frequentie van de gesprekken gaat in overleg.
De relatietherapie bestaat uit gesprekken van ongeveer 1 uur tot 5 kwartier.
De duur van de therapie is verschillend en hangt af van de problemen die binnen de relatie spelen.

Naast de relatiegesprekken heb ik soms ook een individueel gesprek met één of beide partners.
Die gesprekken staan altijd in teken van de relatie en alles wat besproken is wordt teruggebracht in de relatiegesprekken.

Kosten van de relatietherapie

Relatietherapie wordt niet meer vergoed. Dat betekent dat een traject uit eigen portemonnee betaald moet worden en dat kan best oplopen. Om lagere inkomens tegemoet te komen, werk ik enigszins inkomensafhankelijk. Financiën hoeven dus geen belemmering te zijn, ik kom er in bijna alle gevallen uit met de stellen.

Het intakegesprek kost € 50.
Heb je een vraag over mogelijkheden en de overige kosten? Of wil je een afspraak maken?

Cliënten aan het woord

Vrouw: Er was veel ruimte voor ons beiden om ons verhaal te doen en onze inzichten te delen. Lies zorgde met goede vragen voor diepgang in de gesprekken om zo het echt probleem boven water te krijgen en vooral handvatten te geven om dit op te lossen. We zien de toekomst samen weer positief tegemoet. We hebben weer plezier samen, kunnen weer lachen.

Man: Als je partner iets met een ander heeft gehad, staat je leven op z’n kop. Boosheid, verdriet en het vertrouwen weg.
Bij Lies was er alle ruimte om de boosheid en het verdriet te delen. Ik kon mijn kant van het verhaal en mijn partner die van haar kwijt. Ik kan nu ook mijn aandeel in het gebeuren zien en zij de hare. Het vertrouwen moet nog verder groeien, maar we hebben er alle vertrouwen in. Lies heeft ons erg geholpen. P en A

Man: Lies heeft ons geholpen weer beter met elkaar om te gaan. En weer verliefd te worden als 13 jaar geleden!

Man: Lies heeft ons echt op weg geholpen om ons huwelijk te redden. Dit deed ze a.s. door inzichtelijk te brengen van de ontstane patronen in onze relatie. Die hebben we door de tips en trucs weten te doorbreken. Zelf hadden we dit samen niet gered. Lies bedankt!

Vrouw: We werden heel goed ontvangen. We maakten veel ruzie, maar na een paar gesprekken ging het al een stuk beter. Lies is een rustige, lieve vrouw en niets is raar of gek. We voelden ons snel op ons gemak. Man: we kwamen binnen als twee niet naar elkaar luisterend of normaal communicerende bultruggen. Na een paar sessies hadden we door wat er speelt bij ons. Door Lies te Velde hebben we nu ideeën, steekwoorden (die helpen als er een ruzie dreigt te komen of is geweest) en oplossingen. We zijn superblij.

Vrouw: Lies leert je op een duidelijke, rustige manier elkaar begrijpen en elkaar vanuit een positieve invalshoek benaderen.
Man: Om even een reset te krijgen in de dagelijkse sleur hebben we Lies gevraagd met ons in gesprek te gaan. Na wat sessies werd al snel duidelijk dat ze met wat eenvoudige tips de scherpe kanten er vanaf heeft weten te krijgen. Conclusie is dat we elkaar beter begrijpen.

Zelf aan de slag

Houd je van lezen? De onderstaande boeken zijn geschreven vanuit de EFT – Emotionally Focused (Couples) Therapy.

Hou me vast
Zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie

Sue Johnson
ISBN 9789021565231

Laat me niet los, oefeningen voor een levenslange en monogame relatie

Sue Johnson
ISBN 9789021559100

Verder na een affaire, hoe kom je over ontrouw heen (Aangevulde editie ‘Blijf toch bij me’ 2015)

Petra Deij
ISBN 9789021566528

Relaties, hoe doe je dat?
Versterk je relatie met inzichten uit EFT

Karin Wagenaar
ISBN 9789089653093