Seksuele en intieme relatie

Seksuele en intieme relatie

Hoe belangrijk is seks in een relatie? Voor sommige mensen is het erg belangrijk: “Het versterkt ons gevoel van intimiteit” en ‘Nadat we gevreeën hebben, voel ik meer verbondenheid met mijn partner”.
Voor anderen is het onderwerp beladen, misschien door vervelende ervaringen of door boodschappen in de jeugd. Of omdat het in de relatie niet lekker gaat en seks dan misschien het laatste is waar je behoefte aan hebt.

Seksuele behoeften van de partners kunnen erg verschillen.
Als het verschil in behoeften of het gebrek aan communicatie erover een rol gaat spelen in de relatie kan dat frustratie en spanning geven; “Seks wordt erg belangrijk als het er niet is.” en “Als mijn partner me wil knuffelen ben ik bang dat er weer gevreeën moet worden”.
Ik werk met stellen van wie het seksleven niet helemaal loopt zoals zij zelf zouden willen of die het lastig vinden om het onderwerp bespreekbaar te maken. Samen kijken we hoe het voor beiden prettig (weer) kan zijn.

Zwanger worden…

Veel stellen hebben op een kinderwens. Werd er voorheen voornamelijk gevreeën vanuit liefde en lust, kan seks als ‘moeten’ gaan voelen als het gericht is op zwanger worden.
Bij stellen in medische molen van vruchtbaarheids-behandelingen staat het seksleven vaak op een laag pitje.
Niet alleen de hormonen, ook regelmatig met de benen in de beugels en pijnlijke behandelingen trekken een wissel op het lijf van een vrouw. Mannen moeten in die periode op commando een ‘potje vullen’, niet altijd in prettige omstandigheden.
Hebben jullie dan nog zin in een spontane vrijpartij?
Dan zijn er nog de gevoelens, verdriet, boosheid, jaloezie, wanhoop, eenzaamheid, enz.
Kunnen jullie er samen over praten? Samen hopen? Samen rouwen? Samen voelen? Kun je erover praten in je omgeving?
Heb je behoefte aan hulp om in deze lastige situatie elkaar te vinden en te steunen, kom gerust eens langs.

Taboe

Geen zin in vrijen (geen zin in seks), als zwanger worden niet vanzelf gaat en andere problemen met betrekking tot seksualiteit en intimiteit, zijn onderwerpen waar je misschien niet zo snel over praat met je omgeving.
En als het dan niet zo lekker loopt, kan het extra moeilijk zijn.
Misschien praat je er niet met je partner over, bijvoorbeeld omdat de gesprekken steeds op hetzelfde uitlopen of omdat jullie elkaar niet begrijpen.

Ik help stellen om dit vaak lastige onderwerp bespreekbaar te maken.

Je veilig en vertrouwd voelen

Ik begrijp heel goed dat over intieme zaken met een vreemde te praten lastig kan zijn. Het is belangrijk dat je je dan veilig voelt.
Ik begin daarom altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin jullie kunnen voelen of het vertrouwd en veilig genoeg voor jullie is.
Neem gerust contact met me op om een afspraak te maken of als gewoon je nog vragen aan me wilt stellen.

Cliënten aan het woord

Man: Onze seksuele relatie stond allang op een laag pitje, dankzij Lies is daar verandering in gekomen. In eerste instantie voelde het ongemakkelijk om met een ‘vreemde’ over seks te praten, maar Lies stelde ons direct op ons gemak. We praten nu open met elkaar en er is weer meer seks. Daar zijn we beiden blij mee.

Ik had weinig zin in vrijen, was vaak moe en verzon smoesjes als mijn man wou. Ik voelde me daar schuldig over. Lies heeft me geleerd dat levenslust en sexuele lust heel dichtbij elkaar liggen. Ik voelde me heel veilig bij haar om overal over te praten, ook over sex. Het heeft geholpen, sinds ik veel meer plezier in het leven heb, heb ik ook meer zin om met mijn man te vrijen. T.

We waren elkaar bijna kwijt geraakt, doordat we zo anders omgingen met ons verdriet. Zo graag hadden we samen ouders willen worden. Gesprekken met Lies hebben ervoor gezorgd dat we niet alleen elkaar weer gevonden hebben, we zijn samen begonnen met een stuk verwerking.
Lies heeft ons daarbij erg goed geholpen door haar rust en manier van vragen.

Mijn lijf kan ik weer zien als dat van mij. Ik kan weer voelen en het vrijen is minder beladen. Daar ben ik je zeer dankbaar voor. M.

We zijn erg tevreden. Op momenten dat we er flink doorheen zaten normaliseerde Lies onze klachten, gaf woorden aan zaken die ik zelf moeilijk kon benoemen en ze gaf ons moed. We hebben ons patroon helder gekregen en kunnen milder naar elkaar kijken.(Inmiddels is er een kindje geboren)