Relatietherapie voor Assepoester

Relatiecrisis, Sprookje

Wie kent niet het sprookje van Assepoester?
Over het meisje dat opgroeide bij haar boze stiefmoeder en verwende stiefzusjes, dat de hele dag moest werken. Tot… de dag dat ze naar het bal gaat.
Het bal van de prins die op zoek gaat naar een bruid.
Als de prins en Assepoester elkaar in de ogen kijken slaat de vonk over, liefde op het eerste gezicht. Ze dansen de hele avond en hebben alleen oog voor elkaar.
Als Assepoester om klokslag twaalf uur naar huis vertrekt verliest ze in haar haast haar glazen muiltje.
De prins, gek van verliefdheid, zoekt het hele land af op zoek naar zijn droomvrouw Assepoester.

Hij vindt haar, ze trouwen en ze levenden nog lang en gelukkig.

 

En ze leefden nog lang en gelukkig

Zo eindigen sprookjes meestal, de werkelijkheid is anders. En ook het verhaal van Assepoester en haar prins ging door…..

Hoe ging het verder?

De eerste jaren waren fantastisch, seksueel ging het super. Ze konden hun geluk niet op.
Er werden twee prinsjes geboren en het leven was mooi.

Maar dan na een aantal jaren, op een gewone doordeweekse dag staat de prins in de keuken te wachten tot Assepoester zijn brood heeft gesmeerd en hij kijkt eens naar zijn vrouw. Daar staat ze dan; krulspelden in haar haar, haar huispak en pantoffels aan en een jengelend prinsje aan haar benen.
‘Waar is toch die bruisende vrouw gebleven?’ denkt de prins ‘En sinds wanneer ben ik liever op mijn werk dan thuis?’
Assepoester vult het broodtrommeltje van haar man en kijkt hoe hij vertrekt om het land te gaan regeren. ‘Is dit het nou?’ vraagt ze zich vertwijfeld af. ‘Waar is die man gebleven die me vol passie in de ogen keek en die me op handen droeg? En wat is er met mij gebeurd? Zo kan het niet verder!’

Die dag rommelt Assepoester  wat rond in het kasteel. Ze gaat op zoek naar dè herinnering aan hun liefde, het glazen muiltje, als ze plotseling een grote spiegel ziet staan. Ze stof de spiegel af en neemt ‘m mee naar de salon.
Als die avond de prins thuiskomt neemt ze hem mee naar de spiegel. ‘Ik ben niet gelukkig. Het lijkt wel of we elkaar kwijt zijn geraakt. Kijk ons nou, waar is ons sprookjeshuwelijk?’
‘Ik dacht vandaag hetzelfde’ antwoordt de prins. ‘Ik mis ons’.

Assepoester en haar prins zoeken hulp bij een relatietherapeut. Ze ontdekken hoe met elkaar communiceren, wat hun onderliggende angsten en verlangens zijn en hoe zij het negatieve patroon in hun relatie kunnen doorbreken.

Hun angsten en verlangen

De prins werd in zijn jeugd in de watten gelegd. Hij hoefde nooit iets te doen. Hij hoefde maar met zijn vingers te knippen en iedereen rende voor hem.
Alles in zijn leven was er op gericht dat hij ooit zijn vader zou opvolgen, wat een enorme druk voor de prins was. Diep van binnen had hij vaak de angst ‘wat als ik niet goed genoeg ben?’ En om dat niet te voelen vluchtte hij in keihard werken.

Assepoester groeide op bij haar stiefmoeder en stiefzusjes waar ze altijd voor moest zorgen zonder dat ze er ooit waardering voor kreeg. En hoe harder de prins werkte, hoe meer zij ging moederen en zorgen, wanhopig verlangend naar de waardering van de liefde van haar leven.

Ze hadden nooit met elkaar gesproken over hun angsten en verlangens, ze waren zich het er waarschijnlijk niet eens van bewust.

Nu, een tijd later, gaat weer heel goed met ze. Inmiddels leven ze weer lang en gelukkig.

Schrijver: Lies te Velde

In mijn blogs schrijf ik over diverse relatieperikelen.
Deze blogs zijn een aanvulling op de verschillende diensten die ik aanbied.

Herkennen jullie je in iets van het bovenstaande sprookje en hebben jullie er allebei last van? 

Blog vergelijkbare categorieën

ONTROUW, hoe nu verder?

Ontrouw is één van de lastigste uitdagingen waar een liefdesrelatie mee te maken kan krijgen. ‘Kan een relatie gered worden als één van de twee is vreemdgegaan?’ is een vraag die ik regelmatig krijg. Dat kan, in mijn praktijk kwamen stellen die er samen goed uit zijn...

Lees meer

Vakantie HELP!!! Ruzie en ergernis

Vakantie is samen lekker ontspannen en zorgeloos genieten van de rust, zou je denken. Bij veel stellen is het tegendeel waar. Het is een periode waarin juist meer ruzie wordt gemaakt.
Het is eigenlijk geen wonder dat er in de vakantie wat sneller irritaties naar boven komen.

Lees meer

Relatie in de Spiegel

Lies te Velde, relatietherapeut Hoorn en omgeving
De Wieken 125, 1622GT Hoorn
tel: 06 44 37 36 40

Mijn praktijk voor relatietherapie zit in Hoorn, in de Grote Waal en is goed bereikbaar vanuit  Alkmaar, Heerhugowaard, Enkhuizen, Medemblik, Purmerend en Amsterdam. Gratis parkeren en goede verbinding met het openbaar vervoer.

 

 

Werkdagen:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag overdags en ‘s avonds op maandag, dinsdag en donderdag.
Telefonisch en per WhatsApp bereikbaar op alle werkdagen van 8:30 tot- 18:00 uur.

Afspreken & Corona

Momenteel ontvang ik cliënten in mijn praktijk. We kunnen voldoende afstand houden. Mocht je niet naar de praktijk  willen komen dan kunnen we via een speciaal, veilig programma voor eConsulten afspreken.