Samen opvoeden

Help, problemen met opvoeden…..

  • We verschillen behoorlijk van mening over hoe we opvoeden
  • We hebben regelmatig ruzie over de opvoeding
  • Ik vind mijn partner te lief / te streng
  • Mijn partner valt me af in het bijzijn van ons kind / onze kinderen
  • Mijn partner kiest de kant van onze zoon of dochter

Partners en ouders

‘We moeten op één lijn zitten!’ en ‘We moeten een team zijn” zijn een veel gehoorde opmerkingen als het over de opvoeding gaat.
In veel relaties zijn er verschillende ideeën over hoe je je kind wilt opvoeden en wat je je ze wilt meegeven.
Dit is natuurlijk heel logisch; jullie zijn twee verschillende mensen en jullie eigen opvoeding en ontwikkeling zal ook niet helemaal hetzelfde zijn geweest.
Verschillende ideeën zijn helemaal niet erg, je kunt elkaar aanvullen en kinderen leren dat er verschillende manieren zijn waarop mensen kunnen reageren.

Een hele uitdaging

Klink allemaal zo eenvoudig; een team zijn, op één lijn zitten, elkaar aanvullen.
Soms is opvoeden gewoon ontzettend moeilijk. En hoe voorkom je dat jullie verschillen uitmonden in ruzie en je juist het gevoel hebt lijnrecht tegenover elkaar te staan in plaats van naast elkaar? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar niet afvalt of corrigeert waar je kind bij is?
Communicatie is een een belangrijke factor en het kan fijn zijn om daar een onafhankelijke professional bij te hebben.

Wat kan ik voor jullie betekenen?

De ruzies over opvoeden gaan vaak over ‘ik voel me niet gesteund, niet begrepen of niet serieus genomen’.  En dan kan het lastig zijn dit met elkaar te bespreken zonder weer in hetzelfde cirkeltje terecht te komen.
Ik help stellen om te communiceren over de opvoeding, verschillen bespreekbaar te maken en te zoeken naar overeenkomsten. Vaak zijn dat er meer dan jullie misschien denken.

Hulp nodig?

Heb je vragen over hoe ik jullie kan helpen?
  of

Cliënten aan het woord

We hadden veel ruzie over de kinderen, ook vaak waar ze bij waren. Lies heeft ons geholpen en sindsdien gaat het veel beter. We ontdekten dat we helemaal niet zo verschillend dachten. Ook hielp het om te begrijpen hoe we ons allebei voelden. Het grootste compliment was toen onze zoon laatst zei dat hij het thuis veel fijner vond.