Relatie voorspelbaar? Of zitten jullie zelfs in een sleur? Dat is heel normaal. En dat wil helemaal niet zeggen dat het niet goed gaat. Misschien is het gewoon tijd om er weer eens wat energie in te steken.
Wat kun je doen?

  1. Ontmoet elkaar opnieuw
   Je denkt alles al van elkaar te weten als je langer bij elkaar bent. Doe eens alsof je elkaar nog niet kent, wees nieuwsgierig naar elkaar en toon interesse in de ander.
  2. Geef complimenten en waardering
   Laat de ander weten dat je hem of haar waardeert, lief en aantrekkelijk vindt. Denk niet ‘dat weet hij/zij al’. Laat blijken dat hij/zij echt belangrijk is voor je.
   Een quote van Isabelle Allende:  ‘De beste lustopwekkers voor vrouwen zijn woorden. De G-spot bevindt zich in de oren. Hij die lager zoekt verspilt zijn tijd’.
  3. Doe samen nieuwe (spannende) dingen
   Wijk af van jullie routine, doe eens iets nieuws buitenshuis, thuis of tussen de lakens. Of dat nu een nieuw standje is, naar een film of een verrassingsreisje.
  4. Ga mee in de dingen die de ander leuk vindt
   Toon interesse in de hobby van de ander, ga of doe eens een keer mee. Neem je stellig voor niet te zeuren of verveeld te kijken. Wees nieuwsgierig naar wat je partner zo leuk vindt aan deze bezigheid. En draai de rollen om.
  5. Besteed eens extra aandacht aan elkaar
   Voor de ouders met jonge kinderen is een ‘thuis-uit-eten’ een aanrader. Geen oppas nodig. De een legt de kinderen, die vroeger eten in bed, de ander kookt of belt thuisbezorgd. Dek de tafel met aandacht en maak het gezellig. Telefoon en televisie uit, eventueel bepaalde onderwerpen verbieden. Zonder of met oudere kinderen kan dit natuurlijk ook.
  6. Maak samen plannen
   Bedenk dingen die jullie samen gaan doen: vakantie, uitjes, een verbouwing of kleinere klussen in huis of tuin. En geniet samen van de voorpret .
  7. Verras de ander
   Bijvoorbeeld met een briefje op het kussen, in een jaszak of op de stoel in de auto. Een avondje uit, terwijl je partner niet weet waarheen. Je partner opwachten met hele spannende of geen kleding…
   Gaat je fantasie al op de loop?
  8. Terug naar de verliefdheid
   Waar werd je verliefd op? Wat vond je zo aantrekkelijk aan je partner in het begin van jullie relatie? Wat zie je daarvan nu nog. Laat dat aan de ander weten, niet wat er niet meer is…
  9. Zonder elkaar
   De Dijk zong er al over Een man, weet niet wat hij mist, als ze er niet is’Doe eens iets alleen en sta elkaar toe de ander te missen. Des te leuker is het elkaar weer te zien. En je hebt elkaar weer van alles te vertellen.
  10. Doe eens het tegenovergestelde
   And now for something completely different. Als jullie veel knuffelen en elkaar aanraken, spreek dan eenfluisters voor bepaalde tijd een aanraakverbod af.
   Zijn jullie juist niet vaak fysiek, geef elkaar dan in het voorbijgaan een kus of een knuffel. Je kunt zelfs afspreken dat het moet. Let dan wel op dat het geen afknapper wordt.
  11. Besteed eens wat extra aandacht aan je uiterlijk
   In het begin van je relatie deed je vast moeite om er mooi uit te zien, lekker te ruiken en indruk te maken op je partner. Doe je dat nu nog steeds? Of alleen als jullie naar een feestje of een voorstelling gaan?
  12. Flirt met elkaar
   Doe eens net alsof je elkaar niet kent en versier elkaar. Ik heb ooit eens een (korte, Nederlandse) film gezien waarbij een vrouw een man oppikte en meenam naar een hotel, een spannend avontuur. Aan het einde van de film bleken ze getrouwd.
   Als iemand weet over welke film ik het heb, laat het weten…! Ik heb gezoicht, maar nog niet gevonden.

Heb jij nog een tip tegen de relatiesleur?
Of wil je delen waar jij verliefd op werd bij jouw partner? Ik ben benieuwd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 + 18 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.